Fermentering
Vi viser fermentering med Synbiotic Kitchen
Vi tar utgangspunkt i surkål, som er en kål fermentert av laktobacillusbakterier. Surkål antas å ha sin opprinnelse fra det nordlige Kina blant mongoler, og ble introdusert i Europa av migrerende stammer. Vitenskapelig forskning har vist de probiotiske fordelene ved denne typen fermentering, noe som gjør det til et godt valg for å forbedre tarmens helse.
Golden Kraut
Oppskriften
Ingredienser:
800 gram finsnittet hodekål
2 ss himalaya salt eller havsalt (ca.20gram)
2-3 cm gurkemeierot eller 2 ts gurkemeiepulver
1/2 rødløk
1 fedd hvitløk
2 ts pepperkorn
Steg for steg:
1. Finhakk hodekål, rødløk og hvitløk
2. Bland i salt, pepper og bland godt, la det hvile i 10 min
3. Masser og kna grønnsakene til du får nok væske til å dekke kålen, dette tar ca. 10min
4. Fyll kål over på et norgesglass og legg over 1 til 2 blad av hodekål på toppen slik det blir tett
5. La glasset stå i romtemperatur i min.2-3 dager opptil 3uker.